נתונים מינימאליים לשרת וירטואלי טוב

אנחנו שומעים וקוראים לאחרונה די הרבה על מחשוב ענן, שרתים וירטואלים, שירותי ענן וכד'. אבל, האם אתם יודעים באמת מה זה אומר? VPS (Virtual Private Server), שרת וירטואלי, הינו שרת ייעודי, אשר אליו מקבל הלקוח גישת RDP (ב-Windows) או SSH (בלינוקס) והוא מתפקד, מבחינתו, כשרת פיזי לכל דבר. מצד ספק השירות (או הארגון המפעיל שרת כזה), מדובר בשרת פיזי, עליו הותקנה מערכת וירטואליזציה, המאפשרת לחלק את השרת למספר שרתי-משנה נפרדים ובלתי תלויים, הפועלים עצמאית מכל בחינה.

 

שרת וירטואלי – למה?

מערכות ווירטואליזציה מטרתן ליצור ניצולת טובה, יעילה ומשתלמת יותר של שרתים, שכיום, מנוצלים רק באופן חלקי ובזבזני (לרוב, מדובר בכ-10% עד ל-60% מהיכולת האמיתית שלהם). כך, ניתן על שרת פיזי אחד למקם מספר שרתים וירטואלים שהעומסים ביניהם מתפרשים ומתחלקים על שעות שונות ביממה. גמישותה של החומרה מאפשרת הקצאת המשאבים העומדים לרשות כל לקוח (לקוח = שרת וירטואלי בודד) בהתאם לדרישות ולעומסים המשתנים. כאשר יש לכם שרת וירטואלי, רכיבים ככמות המעבדים ומהירותם מעבדים, כמות הזיכרון, רוחב פס ונפח הכונן הקשיח ניתנים לשינוי במהירות כמעט מיידית, על מנת לתת פתרון מהיר לעומסים.

 

נתונים מינימאליים לשרת וירטואלי

הנתונים הנדרשים משרת וירטואלי משתנים בהתאם למטרה שלשמה נרכשים השירותים. לדוגמה, שימוש בשרת כזה לצורך אחסון אתר, כשרת גיבוי, לצורך אפליקציה חיצונית, VPN וכד', ידרוש שרת וירטואלי בסיסי עם 500MB זיכרון ושטח אחסון נמוך יחסית (כ-20MB), בעוד שרת וירטואלי מקצועי המיועד לאחסון והרצת אתרים כבדים שהינם בעלי מסדי נתונים גדולים ידרוש נפח אחסון של 100GB וזיכרון של 2GB.

 

חושבים על שרת וירטואלי – מה חשוב לבדוק?

גמישות – כבר כתבנו כי יתרונה העיקרי של הוירטואליזציה היא הגמישות שהיא מאפשרת בשינויי משאבים מסוגים שונים, אולם, בפועל, יש לוודא מול ספקית השירות תוך כמה זמן מרגע ההודעה אכן יבוצע השינוי בפועל. חלק מהקריטריונים לכך הוא תנאי השירות המצוינים בחוזה שביניכם לבין ספקית השירות, לכן, וודאו כי שעות העבודה של הספקית וזמני התגובה שלה עולים בקנה אחד עם צרכיכם.

התחייבות לזמן עבודה מובטח – כמובן שכשמדובר בשרת אחסון אתר או בשרת וירטואלי שמטרתו לרכז את כל פעילות הארגון, חשוב לוודא כי זמן העבודה המובטח יהיה ככל האפשר קרוב יותר ל-100%.

נתונים וביצועיים מינימאליים – ישנן ספקיות שירות אשר מציינות בחוזה השירות את הנתונים המינימאליים שעומדים לרשות הלקוח. מומלץ לוודא כי נתונים אלה מספקים את הצרכים והדרישות שלשמם נדרש השרת.

הגבלת תעבורה – חשוב מאד לוודא כי ספקית השירות איננה מגבילה את התעבורה. אמנם, תעבורה ועומסים אינם דבר שקורה בן רגע, אלא אמורים להיות מתוכננים וניתנים לתחזית. אבל, במידה והתחזית שלכם מפספסת או שגויה, לא תרצו לעמוד מול שוקת שבורה, כשתגלו שהספקית מגבילה את התעבורה.

אהבתם? שתפו חברים

למדו עוד בנושא:

שרת מהיר לאתר הוורדפרס שלך

כל אדם שברשותו אתר אינטרנט יודע עד כמה חשובה המהירות של השרת. המהירות של השרת משפיעה עליכם ב-2 דרכים עיקריות. חווית גלישה – ברגע שהשרת

יש לכם שאלות לגבי אחסון אתרים או קידום אתרים?

פנו אלינו ונשמח לעזור!